Reklama

Grand Prix Kazachstánu odložena na pozdější termín

Velká cena Kazachstánu se v červnu nepojede. Zemi zasáhly povodně, což znamená, že není považováno za odpovědné organizovat zde Grand Prix.

Nepřekvapivá zpráva, která může být poněkud překvapivá: Velká cena Kazachstánu je (prozatím) zrušena. První Velká cena na Mezinárodním sokolském okruhu byla naplánována na víkend 14. až 16. června, ale byla odložena do odvolání. FIM, IRTA a Dorna Sports hlásí, že důvodem jsou vážné záplavy v dubnu.

Zvláštní rozhodnutí, protože týmy, ale i média dostaly minulý víkend v Jerezu znovu zelenou a bylo oznámeno, že je možné rezervovat letenky a hotely, a proto tato možná nepřekvapivá zpráva stále překvapuje.

Oficiální prohlášení uvádí, že Grand Prix se uskuteční později v roce 2024, ale to je velmi nepravděpodobné, tedy skoro vyloučené. Po Velké ceně Německa o víkendu 5. až 7. července následuje povinná čtyřtýdenní letní přestávka a po obnovení sezóny v prvním srpnovém týdnu v Silverstone se pojede nejméně jedenáct velkých cen během šestnácti víkendů. Získat extra Grand Prix mezi tím je prakticky nemožné.

Přečtěte si oficiální prohlášení níže:

„Velká cena Kazachstánu odložena na později v roce 2024

FIM, IRTA a Dorna Sports oznamují, že Velká cena Kazachstánu byla odložena na později v roce 2024.

Bezprecedentní povětrnostní podmínky způsobily záplavy ve Střední Asii, což v Kazachstánu vyvolalo celostátní stav nouze a vysídlilo velkou část populace. Nebylo by odpovědné za MotoGP™, aby kladl další zátěž na úřady nebo služby, které pomáhají desítkám tisíc postižených lidí po celé zemi.

Sokol International Racetrack proto nebude hostit MotoGP™ v dříve oznámených termínech a další aktualizace budou zveřejněny po potvrzení.

Jako nejvyšší prioritu MotoGP™ vyjadřuje svou soustrast a podporu lidu Kazachstánu a všem postiženým záplavami ve Střední Asii. Doufáme, že se postižený národ, region a komunity co nejrychleji vzpamatují.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama