Reklama

König testoval 3 dny v Mostě

Před týdnem byl představen nový tým Hertrampf Racing Ducati SBK. První nasazení s novou posilou Oliverem Königem proběhlo následující víkend. Vladimir Leonov v Mostě chyběl.

Nový tým Ducati vedený Denisem Hertrampfem přijíždí na Sachsenring k úvodnímu závodu sezony IDM Superbike po zvládnuté přípravě. Původně se Hertrampf soustředil především na svůj projekt IDM Supersport s výrobcem Triumph. A pak k tomu přibyl příběh s Ducati. Teprve nedávno se ukázalo, že jeho účast na Sachsenringu vůbec vyjde.

V českém Mostě absolvoval Oliver König první kola na své nově postavené Ducati Panigale V4R Hertrampf. Bohužel bez svého týmového kolegy Vladimira Leonova, který stále čeká na vízum. Leonov původně žije v Moskvě, ale závodí za Spojené arabské emiráty, protože jinak by se nemohl účastnit závodů pořádaných DMSB. Cestování je také obtížné a bez příslušného víza nic nefunguje. Pokud Leonov dorazí na Sachsenring včas, bude moci hned nasednout na svůj nový motocykl.

Königův první roll-out byl zároveň posledním testem před prvním závodem. Pozdní rozhodnutí soutěžit s Ducati ve třídě IDM Superbike znamenalo, že časový rámec byl velmi napjatý. „Tři dny testování musí prozatím stačit“, říká Denis Hertrampf.

„Tři dny v Mostě byly zamýšleny jako funkční test. Oliver mohl absolvovat první kola na svém novém závodním motocyklu. Mohli jsme zapracovat na spoustě věcí a připravit motorku na první závod na Sachsenringu. Na Sachsenringu nás čeká ještě hodně práce s nastavením. Na to se také zaměříme.“

„V sezóně 2024 se chceme vyvíjet od trati k trati. Abychom pak mohli dlouhodobě plánovat a konkurovat s Ducati v IDM“, uzavírá. „Nejde jen o technologii, která je pozadu za plánem. Webové stránky, merchandising a profil na Instagramu budou spuštěny v nejbližších dnech. Těšíme se na první závod a na začátek sezóny IDM 2024. Až dorazí na Sachsenring, může rovnou nasednout na svůj nový pracovní stroj.“



Login Přihlásit Registrace ›

 
Reklama